مقالات زیبایی و سلامتی > طب سنتی و ماساژ درمانی

طب سنتی و ماساژ درمانی

ماساژ طب سنتی | مایسا

برای مشاوره و دریافت انواع خدمات تخصصی ماساژ تماس بگیرید:


شماره تماس: ۲۲۸۰۵۴۳۷ -۰۲۱

طب سنتی به چه معناست ؟

TM یا طب سنتی ( Traditional medicine )، مطابق با تعریف سازمان بهداشت جهانی به دانش، نگرش، مهارت‌‌ها و روش‌هایی در درمان و پیشگیری از بیماری‌های جسمی و روانی گفته می‌شود که، ریشه در نظریه‌ها، باورها، تجربیات و فرهنگ‌های گوناگون بومی دارد. این طب روش‌های مختلف درمانی نظیر ماساژ درمانی، درمان با داروهای گیاهی را شامل شده، و دارای انواع گوناگونی است که از جمله آن می‌توان به طب سنتی چینی، کره‌ای، اروپایی، آفریقایی، آیورودا، طب سپدا، یونانی، طب اسلامی، موتی و طب سنتی ایران اشاره کرد.

ماساژ از نظر طب سنتی

ماساژ در طب سنتی، به عنوان یک سیستم شفابخشی طبیعی شناخته می‌شده است که در طول نسل‌ها، برای التیام جراحات، تسکین دردها، و پیشگیری و درمان بیماری‌ها کاربرد داشته است. قدمت ماساژ به ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردد، و ریشه در طب سنتی هندی آیورودا دارد. با گذشت زمان ماساژ درمانی در مناطق دیگری غیر از هند گسترش یافت و با تاثیر گرفتن از فرهنگ‌ها و طب سنتی آن‌ها، تکنیک‌های مختلف ماساژ درمانی پدید آمدند، که در ادامه به آن پرداخته‌ایم.

چگونگی پیدایش انواع تکنیک‌های ماساژ در طب سنتی

ماساژ درمانی در هند، متاثر از طب سنتی آیورودا، خلق شد و با گذشت زمان به مناطق دیگر گسترش یافت و از فرهنگ و طب سنتی هر یک تاثیر گرفت. ماساژ اولین سفر خود را از چین و آسیای جنوب شرقی، آغاز کرد جایی که متاثر از طب سنتی چینی، هنرهای رزمی و آموزش یوگای معنوی بودایی، ماساژ چینی شکل گرفت. سپس با گذر از مصر، مصری‌ها تکنیک‌های بدنسازی خود را به آن افزودند و ماساژ رفلکسولوژی را که شامل اعمال فشار به نقاط مشخصی از دست‌ها و پاها بود، پدید آوردند.

در این میان راهبانی که در چین درباره بودیسم مطالعه می‌کردند، ماساژ را به کشور ژاپن بردند و با افزودن پیچ و تاب به آن، آنما یا ماساژ شیاتسو را خلق کردند. یونانیان و رومیان باستان نیز از مصری‌ها تاثیر گرفتند و افرادی نظیر بقراط ( پدر علم پزشکی ) نوآوری‌هایی را در بکارگیری تکنیک‌های ماساژ، مانند اصطکاک، برای درمان جراحات جسمی انجام دادند. از جمله این نوآوری‌ها تلفیق استفاده از ماساژ، موسیقی، رژیم غذایی، ورزش و هوای تازه در بازگرداندن سلامت بدن بود که برای اولین بار توسط بقراط تجویز شد. جالینوس، پزشک رومی، آن را ادامه داد و تا به امروز نیز کاربرد دارد.

تا قرن هفدهم محبوبیت استفاده از ماساژ درمانی در طب سنتی غرب کاهش یافت. تا این‌که در اوایل دهه ۱۸۰۰ پزشک سوئدی، با ایجاد سبکی نو از تکنیک‌های ماساژ درمانی، ماساژ سوئدی را خلق کرد و آن را در تسکین دردهای مزمن بکار گرفت. در دهه ۱۹۳۰ ماساژ سوئدی تکامل یافت و بشکل امروزی خود درآمد. بدین ترتیب بود که سبک‌ها و تکنیک‌های مختلف ماساژ با تاثیر گرفتن از طب سنتی، در گذر زمان پدید آمدند.

آموزش کاشت ناخن
سوالات متداول
خواص ماساژ در طب سنتی چیست ؟

ماساژ درمانی از گذشته‌های دور تا به امروز در طب سنتی و پزشکی مدرن، کاربردهای زیادی داشته است. که از جمله خواص ماساژ در طب سنتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- در گذشته‌ها رومیان از ماساژ، برای تحریک گردش خون و شل کردن مفاصل استفاده می‌کردند.
۲- پزشکان یونانی و رومی چون بقراط با بکارگیری تکنیک‌های ماساژ، مانند اصطکاک، به درمان جراحات جسمی می‌پرداختند. و با ترکیب ماساژ با ورزش، تغذیه مناسب و غیره تعادل و سلامت بدن را بازیابی می‌کردند.
۳- در یونان ورزشکاران ماساژ را برای حالت دادن به بدن خود، پیش از مسابقات انجام می‌دادند. و و پزشکان از گیاهان و روغن‌ها در ترکیب با ماساژ برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌کردند.
۴- ژاپنی‌ها از ماساژ برای تنظیم و تقویت اندام‌ها و بالا بردن مقاومت بدن در برابر بیماری استفاده می‌کردند
۵- در اوایل دهه ۸۰ نیز ماساژ درمانی برای تسکین دردهای مزمن بکار گرفته شد.

مقالات زیبایی و سلامتی > طب سنتی و ماساژ درمانی

تازه ترین مقالات زیبایی و سلامتی
کتب درسی آرایشگری
آشنایی با برندهای آرایشی