درمان درد سیاتیک با ماساژ

درمان درد سیاتیک

 

 

 

چه زمانی برای درمان سیاتیک به –

جراحی نیاز است ؟  

 

روش درمان برای هر فرد مبتلا به سیاتیک متفاوت است. در واقع بسته به شرایط گاهی ممکن است روشهای خود مراقبتی و جایگزین به تنهایی برای درمان سیاتیک کافی نباشند، و برای درمان سیاتیک، نیاز به مراجعه به پزشک باشد. نوع درد، شدت آن و علت درد در افراد مبتلا به سیاتیک متفاوت است و نوع روش درمانی را تعیین می کند. بطور مثال در برخی بیماران ممکن است بسته به شرایط، نیاز باشد ابتدا یک درمان تهاجمی تر انجام شود.

اگر پس از آزمایش شش هفته ای از درمانهای خود مراقبتی و جایگزین مانند یخ، گرما، کشش و…، درد تسکین نیافت؛. وقت آن است که به یک متخصص مراجعه کرده و درمانهای دیگر را امتحان کنید. در ادامه به برخی از درمانهای پزشکی سیاتیک پرداخته ایم.

۴- درمانهای جایگزین: روش های جایگزین برای بهبود درد سیاتیک، شامل دستکاری ستون فقرات توسط متخصص کایزوپراکتیک،

تجویز دارو توسط پزشک

بسته به علت ایجاد سیاتیک، پزشک دارو تجویز می کند. داروهای تجویزی پزشک شما ممکن است شامل شل کننده های عضلانی برای تسکین ناراحتی ناشی از اسپاسم عضلانی، باشد. همچنین داروهای دیگری نیز با اثر ضد درد، شامل داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد تشنج، ممکن است در طی درمان آزمایش شوند. که این داروها بسته به میزان درد شما می تواند در اوایل برنامه درمانیتان تجویز شوند.

 
لامینکتومی و درمان سیاتیک

 در این روش لایه ( قسمتی از استخوان مهره؛ سقف کانال نخاعی) که باعث ایجاد فشار بر عصب سیاتیک می شود، برداشته می شود.

میکرودیسکتومی و درمان سیاتیک

این روش، یک روش با حداقل تهاجم است که برای برداشتن تکه های فتق دیسک که به عصب فشار می آورند استفاده مشود.بطور کلی انجام دیسکتومی و لامینکتومی یک یا دو ساعت طول می کشندو زمان بهبودی نیز معمولا به وضعیت شما بستگی دارد. جراح زمان فعالیت کامل را مشخص می کند. . اما معمولا زمان لازم برای بهبودی بین ۶ هفته تا ۳ماه است. 

خطرات جراحی ستون فقرات

اگرچه این روشها بسیار ایمن و موثر تلقی می شوند اما همه جراحی ها دارای خطر هستند. خطرات جراحی ستون فقرات عبارتند از:

۱- خونریزی

۲- عفونت

۳- لخته شدن خون

۴- آسیب عصبی

۵- نشت مایع نخاعی

۶- از دست دادن کنترل مثانه و روده

جراحی ستون فقرات، معمولا توصیه نمی شود مگر اینکه با سایر روشهای درمانی مانند حرکات کششی و دارویی بهبود نیافته باشید و یا درد شما بدتر شده باشد. یا در عضلات اندام تحتانی، ضعف شدید داشته باشید. جراحی معمولا طی یک سال پس از بروز علائم در نظر گرفته می شود. این که چه مدت پس از سیاتیک نیاز به جراحی دارید بستگی به علت سیاتیک شما دارد.

علائم هشدار دهنده نیاز به جراحی

بطور کلی علائم زیر می تواند نیاز به جراحی را در درمان سیاتیک موجب شود:

۱- دردی که شدید و بی امان است و شما را از ایستادن و کار باز می دارد.

۲- اگر دچار دردی شوید که به بستری شدن در بیمارستان منجر شود.؛ نیاز به زمانبندی کوتاهتر برای جراحی دارید.

۳-از دست دادن کنترل مثانه و روده

۴- در صورت تشخیص سندروم Cauda equine می تواند نیاز به جراحی فوری باشد. 

جراحی ستون فقرات

هدف از جراحی ستون فقرات برای درد سیاتیک حذف فشار بر اعصاب تحت فشار و اطمینان از ستون فقرات است. گزینه های جراحی برای تسکین سیاتیک عبارتست از میکرودیسکتومی و لامینکتومی که در ادامه به آنها پرداخته ایم.

محتوای این مقاله از سایت‌های معتبر خارجی نظیر کلینیک کلیولند، مایو کلینیک، هلتلاین و غیره استخراج شده و مطالب آن تنها جهت افزایش اطلاع شما عزیزان می‌باشد. برای انجام درمان‌های پیشنهادی در سایت، ابتدا می‌بایست با پزشکی حاذق مشورت کنید.

درد سیاتیک می تواند ثابت و یا متناوب باشد. این درد همچنین معمولا در ساق پا شدیدتر از کمر است. درد سیاتیک معمولا در یک زمان، تنها در یک پا ایجاد می شود. اما گاهی ممکن است درد سیاتیک همزمان در هر دو پا نیز رخ دهد. این امر فقط به این بستگی دارد که عصب در کجای ستون فقرات فشرده شده است. اکثر افراد مبتلا به سیاتیک، به تنهایی، با ماساژ درمانی، با درمانهای خانگی و یا مراقبت از خود تسکین می یابند. اما گاهی نیاز به مراجعه به پزشک و در موارد حادتر نیاز به جراحی می باشد. درد سیاتیک دردی عصبی است که بر اثر فشار، آسیب و یا تحریک عصب سیاتیک ایجاد می شود. در زیر به توصیف عصب سیاتیک پرداخته ایم.

عصب سیاتیک چیست؟

عصب سیاتیک یکی از طولانی‌ترین و ضخیم‌ترین عصب بدن است که از ناحیه باسن گلوتئال منشا می‌گیرد. ضخامت عصب سیاتیک تقریبا به اندازه انگشتان می‌باشد. این عصب، از 5 ریشه عصبی تشکیل شده است. که دو ریشه آن از ناحیه تحتانی کمر، به نام ستون فقرات کمری و سه ریشه دیگر آن نیز از بخشی از ستون فقرات بنام استخوان خاجی ( Sacrum) می‌باشد. این 5 ریشه عصبی در کنار هم قرار گرفته و عصب سیاتیک راست و چپ را تشکیل می‌دهند.

در هر طرف بدن شما یک عصب سیاتیک از ناحیه باسن، باسن و پای شما عبور کرده و درست به ناحیه زیر زانویتان ختم می‌شود. عصب سیاتیک سپس به سایر اعصاب منشعب می‌گردد. و در ساق پا، پا و انگشتان پای شما ادامه می‌یابد. صدمه واقعی به عصب سیاتیک در واقع نادر است و معمولا اصطلاح سیاتیک، برای توصیف هر دردی است که از ناحیه کمر شروع شده و از ساق پا ساطع می‌گردد. که وجه مشترک تمامی این دردها آسیب به عصب، تحریک، التهاب، فشار و فشردگی عصبی در ناحیه کمر است. افراد در هر نقطه از مسیر عصب سیاتیک، یعنی در هر قسمت از پشت، ناحیه باسن و… ممکن است درد سیاتیک را تجربه کنند. درد سیاتیک می‌تواند خفیف یا شدید باشد. در ادامه به دلایل ایجاد درد سیاتیک، راههای درمان و علائم سیاتیک می پردازیم.

علل ایجاد درد سیاتیک
سندروم پریفورمیس

سندروم پریفورمیس یک اختلال عصبی عضلانی غیرمعمول است که می تواند بر عصب سیاتیک فشار وارد کرده و آن را تحریک کند. این اتفاق زمانی می افتد که ماهیچه پریفورمیس (عضله کوچکی که در عمق باسن است) سفت یا اسپاسم می شود.

Cauda equine سندروم

این سندروم یک بیماری نادر، اما جدیست که بر روی دسته عصبی واقع در انتهای نخاع ( با نام Cauda equine) اثر گذاشته و درد سیاتیک را ایجاد می نماید. سندروم Cauda equine باعث درد در ناحیه ساق پا، بی حسی در اطراف مقعد و از دست دادن کنترل روده و مثانه می شود.

دژنراتیو

بر اثر تنگی نخاعی ایجاد شده در این بیماری، عصب سیاتیک هنگام خروج از ستون فقرات فشرده شده و درد سیاتیک ایجاد می شود. تنگی نخاعی به تنگ شدن غیر طبیعی کانال نخاعی اطلاق می شود که می تواند کاهش فضای موجود برای اعصاب و نخاع را موجب شود. تنگی نخاعی در بیماری دژنراتیو بر اثر فرسایش طبیعی دیسکهای بین مهره ای ستون فقرات به وجود می آید. بدین ترتیب که بر اثر فرسودگی دیسکها، طول دیسکها کمتر شده و مجاری عصبی باریکتر می گردند و تنگی نخاعی و درد سیاتیک ایجاد می شوند.

آرتروز

یکی دیگر از دلایل ایجاد درد سیاتیک آرتروز است. بر اثر بیماری آرتروز و در دوران پیری، خارهای استخوانی و لبه های ناهموار استخوان می توانند در ستون فقرات شکل گرفته و اعصاب کمر را فشرده سازند. و به این ترتیب تحریک و فشار به عصب سیاتیک و درد سیاتیک را موجب شوند.

فتق دیسک کمر

فتق یا لغزش دیسک، موجب افزایش فشار بر ریشه عصب می شود و بدین ترتیب درد سیاتیک را ایجاد می نماید. این بیماری شایعترین علت سیاتیک است. حدود ۱ تا ۵ درصد از مردم آمریکا، در یک دوره از زندگی خود دچار لغزش دیسک می شوند. فتق دیسک زمانی اتفاق می افتد که، دیسکها ( دیسکها بالشتکهای بالابرنده بین هر مهره از ستون فقرات هستند) با افزایش سن به تدریج ساییده و سفت می شوند. و دیواره بیرونی آنها ضعیف می گردد. بدین ترتیب است که ماده ژل مانند درون دیسک بیرون می زند و موجب فتق دیسک می شود. هنگامی که فتق دیسک برای مهره های کمر اتفاق می افتد می تواند بر عصب سیاتیک فشار وارد کرده و درد سیاتیک را ایجاد نماید.

اسپوندیلولستزیس

در اسپوندیلولستزیس، مهره به گونه ای لغزش می کند که با مهره بالایی خود همخوانی ندارد و بدین ترتیب دهانه ای که عصب از آن خارج می شود، باریک می گردد. که این امر فشار و تحریک عصب سیاتیک و ایجاد درد سیاتیک را موجب می شود.

دلایل دیگر

عواملی نظیر افزایش سن، چاقی، بارداری، نشستن یا ایستادن طولانی مدت و … می تواند احتمال ابتلا به سیاتیک، و میزان درد سیاتیک را افزایش دهد. که در ادامه به آنها می پردازیم.

سیاتیک می تواند به دلیل چندین بیماری مختلف ایجاد شود. از جمله این بیماریها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- آسیب ناشی از ضربه به ستون فقرات کمری یا عصب سیاتیک

۲- وجود تومور در کانال نخاعی کمری، که موجب می شود تا عصب سیاتیک فشرده شود.

۳- بیماریهایی نظیر فتق دیسک، سندروم پریفورمیس و … که در ادامه به تفضیل به آنها پرداخته ایم.

عواملی که احتمال ابتلا به درد سیاتیک را افزایش می دهند
اضافه وزن

ستون فقرات در بدن نقشی مانند جرثقیل را داشته و ماهیچه ها نقش وزنه را دارند. وزنی که در جلوی بدن خود حمل می کنید همان چیزی است که ستون فقرات شما باید بلند کند. هر چه این وزن بیشتر باشد، ماهیچه های بدن ( وزنه های وزنه) بیشتر باید کار کند. که این امر می تواند منجر به کمردرد و سایر مشکلات کمر نظیر سیاتیک شود.

افزایش سن

با افزایش سن، بطور طبیعی فرسایش در بافت استخوان و دیسکهای ستون فقرات ایجاد می شود. به دلیل همین تغییرات و جابجایی ای که با افزایش سن در استخوانها، دیسکها و رباطها اتفاق می افتد؛. پیری طبیعی ممکن است اعصاب شما را در معرض فشار و آسیب قرار دهد. و بدین ترتیب با افزایش سن، امکان ابتلا به سیاتیک افزایش می یابد.

نداشتن هسته قوی

هسته، به عضلات پشت و شکم گفته می شود. هر چه هسته قویتر باشد، حمایت بیشتری از کمرتان خواهید داشت. داشتن هسته ضعیف می تواند افزایش احتمال سیاتیک را موجب شود.

عواملی دیگری که احتمال ابتلا به درد سیاتیک را افزایش می دهند، عبارتند از:

۱- وجود جراحت قبلی: آسیب کمر یا ستون فقرات شما را در معرض خطر بیشتری برای سیاتیک قرار می دهد.

۲- دیابت: دیابت با افزایش احتمال آسیب عصبی، امکان ابتلا به سیاتیک را افزایش می دهد.

۳- آرتروز: آرتروز می تواند با آسیب رساندن به ستون فقرات، اعصاب را در معرض صدمه قرار داده و احتمال ابتلا به سیاتیک را افزایش دهد.

۴- داشتن الگوی زندگی غیرفعال: نشستن طولانی مدت، ورزش نکردن و عدم انعطاف پذیری عضلات می تواند خطر ابتلا به سیاتیک را افزایش دهد.

۵- استعمال دخانیات: نیکوتین موجود در تنباکو می تواند به بافت نخاعی آسیب رسانده، استخوانها را ضعیف کرده و فرسودگی دیسک مهره ای را تسریع بخشد. و بدین ترتیب احتمال ابتلا به سیاتیک را افزایش دهد.

۶- نداشتن وضعیت مناسب در هنگام انجام فعالیتها و ورزشهایی نظیر وزنه برداری نیز می تواند احتمال ابتلا به سیاتیک را افزایش دهد ( حتی اگر از نظر جسمانی آماده و فعال باشید.).

۷- بارداری: گاهی وضعیت قرارگیری جنین در زنان باردار می تواند به عصب فشار وارد کرده و سیاتیک را ایجاد نماید.

علائم سیاتیک

علائم سیاتیک عبارتند از:

۱- درد شدید تا متوسط در ناحیه کمر، باسن و پایین ساق پا

۲- بی حسی و ضعف در ناحیه کمر، باسن و ساق پا

۳- از دست دادن قدرت حرکت

۴- دردی که با راه رفتن بدتر می شود

۵- احساس سوزن سوزن شدن در پاها و انگشتان پا

۶- در مواردی نادر، از دست دادن کنترل روده و مثانه ( به دلیل بیماری Cauda equine)

گاهی حرکات ناگهانی و اجباری بدن نظیر سرفه و عطسه می‌تواند درد سیاتیک را بدتر کند. 

عوارض سیاتیک

اکثر افراد بطور کامل از سیاتیک رهایی می یابند با این حال درد مزمن، مداوم و پایدار می تواند از عوارض سیاتیک باشد. همچنین اگر عصب فشرده در سیاتیک به طور جدی آسیب ببیند، ممکن است ضعف مزمن عضلانی مانند افتادن پا رخ دهد. در واقع ایجاد آسیب دائمی به عصب، بر اثر سیاتیک، موجب می شود تا احساس در پاهای آسیب دیده از بین رفته و در نتیجه آن، راه رفتن با مشکل همراه شود. در صورت مشاهده از دست دادن احساس در پاها در طول دوره بهبودی، فورا با پزشک خود تماس بگیرید.

پیشگیری از سیاتیک

برخی از بیماری‌هایی که درد سیاتیک را ایجاد می‌کنند، نظیر دژنراتیو، سیاتیک بارداری و غیره ممکن است قابل پیشگیری نباشند. اما انجام برخی اقدامات محافظتی می‌تواند از کمر شما حفاظت کرده و احتمال سیاتیک را کاهش دهد. از جمله این موارد محافظتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

سیگار نکشید

از آنجایی که نیکوتین، خون رسانی به استخوانها را کاهش می دهد. همچنین ستون فقرات و دیسکهای مهره ای را ضعیف می کند. و موجب افزایش فشار بر ستوان فقرات و دیسکها و بروز مشکلات کمر و ستون فقرات می شود؛. کاهش استعمال سیگار می تواند احتمال ابتلا به سیاتیک را کم کند.

حفظ وزن سالم

وزن اضافی و رژیم غذایی نامناسب، با التهاب و درد در سراسر بدن شما در ارتباط است. هر چه به وزن ایده آل خود نزدیکتر باشید، فشار کمتری به ستون فقرات وارد می کنید. و بدین ترتیب احتمال ابتلا به سیاتیک را کاهش می دهید.

حفظ حالت بدنی مناسب

پیروی از تکنیکهای خوب در نشستن، ایستادن، بلند کردن اجسام و خوابیدن می تواند فشار را در کمر کاهش دهد. و بدین ترتیب احتمال ابتلا به سیاتیک را کم کند. اگر در طی نشستن، ایستادن و …. دچار درد شدید، می تواند علائم هشدار اولیه ای باشد که نشان می دهد شما در حالت بدنی مناسبی قرار ندارید. بدین ترتیب اگر در حین بلند کردن اجسام، خوابیدن و …. احساس درد یا سفتی کردید، حالت بدنی خود را تنظیم کنید.

حفظ حالت بدنی مناسب

پیروی از تکنیکهای خوب در نشستن، ایستادن، بلند کردن اجسام و خوابیدن می تواند فشار را در کمر کاهش دهد. و بدین ترتیب احتمال ابتلا به سیاتیک را کم کند. اگر در طی نشستن، ایستادن و …. دچار درد شدید، می تواند علائم هشدار اولیه ای باشد که نشان می دهد شما در حالت بدنی مناسبی قرار ندارید. بدین ترتیب اگر در حین بلند کردن اجسام، خوابیدن و …. احساس درد یا سفتی کردید، حالت بدنی خود را تنظیم کنید.

داشتن برنامه ورزشی منظم

انجام ورزشهایی شامل حرکات کششی، برای حفظ انعطاف پذیری مفاصل، می تواند احتمال سیاتیک را کاهش دهد. همچنین انجام برخی تمریناتی که برای تقویت هسته ماهیچه های کمر و شکم (ماهیچه هایی که برای حمایت از ستون فقرات شما کار می کنند.) طراحی شده است، به کاهش احتمال ابتلا به سیاتیک کمک می کند. فعالیتهای بدنی ای دیگر نیز نظیر شنا، پیاده روی، یوگا یا تاچی و …، که کمترین آسیب را به کمر شما وارد می کنند، برای حفظ سلامت بدن مناسبند.

موارد دیگر

همچنین برای پیشگیری از سیاتیک، موارد زیر را رعایت کنید:

۱- به مدت طولانی ننشینید.

۲- خود را از سقوط مصون نگه دارید.

۳- کفش مناسب بپوشید.

۴- در حمام و راه پله از میله های نگهدارنده برای راه رفتن کمک بگیرید.

۵- از مناسب بودن نور اتاقها اطمینان حاصل کنید.

تشخیص سیاتیک
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی یا (MRI)
توموگرافی کامپیوتری (CT)

ام آر آی یا سی تی برای مشاهده دقیق استخوان و بافتهای نرم کمر استفاده می شود. MRI می تواند فتق دیسک و هر گونه بیماری آرتروز را که ممکن است بر عصب فشار آورد نشان دهد. ام آر آی معمولا برای تایید تشخیص سیاتیک تجویز می شود.

مطالعات سرعت هدایت عصبی/ الکترومیکروگرافی و تشخیص سیاتیک

انجام مطالعات سرعت هدایت عصبی/ الکترومیکروگرافی، برای اطمینان حاصل کردن از نقش مهره یا دیسک در ایجاد درد سیاتیک بکارگرفته می شود. این روش چگونگی حرکت تکانه های الکتریکی را بررسی می کند. و اطلاعات در این روش، از طریق بررسی عصب سیاتیک و پاسخ ماهیچه ها استخراج می شود. 

برای تشخیص سیاتیک، ابتدا پزشک، سابقه پزشکیتان را بررسی می کند. و سپس در مورد علائم شما سوال می پرسد. در طول معاینه فیزیکی، پزشک برای بررسی چگونگی تحمل وزنتان توسط ستون فقرات، از شما می خواهد که راه بروید. همچنین ممکن است از شما خواسته شود تا روی انگشتان پا و پاشنه پایتان راه بروید. تا قدرت عضلات ساق پایتان را بررسی کند.

گاهی ممکن است برای تشخیص، از شما خواسته شود تا آزمایش بالا بردن پا را انجام دهید. در این آزمایش شما به پشت دراز می کشید و پاها را صاف نگه می دارید. سپس پزشک به آرامی پایتان را بالا آورده و نقطه ای را که درد شما شروع می شود را یادداشت می کند. این آزمایش، به اعصاب آسیب دیده کمک کرده و مشخص می کند که آیا مشکلی در دیسکهایتان وجود دارد، یا خیر.

همچنین حرکات کششی دیگری نیز طراحی شده است که برای مشخص کردن درد، بررسی انعطاف پذیری و قدرت عضلات انجام می شود. و در آخر بنا به آنچه که پزشک در طول معاینه فیزیکی شما درمی یابد، آزمایشاتی را تجویز می نماید. که در زیر به آنها پرداخته ایم.

اشعه ایکس و تشخیص سیاتیک

عکسبرداری از ستون فقرات با استفاده از اشعه ایکس برای بررسی شکستگی ستون فقرات، مشکلات دیسک، خار استخوان و تشخیص سیاتیک انجام می گیرد.

درمان‌های غیر پزشکی سیاتیک

هدف از درمان سیاتیک، کاهش درد و افزایش تحرک است. بسته به علت ایجاد سیاتیک، درد سیاتیک در بسیاری از موارد می‌تواند با گذشت زمان و انجام برخی درمان‌های خود مراقبتی از بین برود. بطور مثال اگر سیاتیک ناشی از بارداری باشد، معمولا پس از تولد نوزاد از بین می‌رود. همچنین در سیاتیک بارداری می‌توان به کمک راه‌هایی نظیر ماساژتراپی، فیزیوتراپی، دوش آب گرم، گرما، داروها و سایر اقدامات مراقبتی درد سیاتیک را تسکین داد. از جمله درمان‌های خود مراقبتی برای تسکین درد سیاتیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

انجام حرکات کششی ملایم

انجام حرکات کششی مناسب، زیر نظر مربی‌ای مجرب می‌تواند در بهبود سیاتیک کمک کننده باشد. همچنین برای تقویت‌ عمومی دیگر و تقویت عضلات مرکزی، تمرینات هوازی مفید است.

مصرف داروهای بدون نسخه

گاهی برای کاهش درد، تورم و التهاب ناشی از سیاتیک، از برخی داروهای بدون نسخه مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDS) شامل آسپرین، ایپوبروفن و غیره استفاده می‌شود.

توجه: بطور کلی استفاده از داروها، حتی داروهای بدون نسخه، می‌بایست با مشورت پزشک باشد. زیرا که داروها می‌توانند عوارض ایجاد کنند. بطور مثال، آسپرین ممکن است در برخی افراد عوارضی نظیر زخم و خونریزی ایجاد نماید که معمولا پزشکان در این موارد بجای آسپرین از استامینوفن استفاده می‌کنند.

سرد و گرم درمانی

استفاده از یخ یا بسته‌های داغ یکی از روش‌هایی است که می‌تواند در بهبود درد سیاتیک کمک کننده باشد. برای انجام این درمان، ابتدا کیسه‌های یخی که در حوله پیچیده شده باشد را برای کاهش درد و تورم، روی ناحیه آسیب دیده قرار می‌دهند. این عمل را به مدت ۲۰ دقیقه و چند بار در روز تکرار کرده. و پس از گذشت چند روز اول، بسته یخی را به یک بسته داغ یا یک پد گرمکن تغییر می‌دهند. و مشابه قبل، هر بار به مدت ۲۰ دقیقه استفاده می‌کنند. اگر پس از یک دوره گرم و سرد درمانی هنوز درد ادامه داشته باشد، دوباره پروسه درمان را تکرار می‌کنند.

سایر درمانهای غیرپزشکی جایگزین

امروزه درمان‌های جایگزین نظیر یوگا، طب سوزنی، ماساژتراپی و غیره به طور فزاینده‌ای رواج یافته و برای درمان و مدیریت انواع درد استفاده می‌شود. بطور مثال یکی از انواع درمان‌های جایگزین، بیوفیدبک است که برای کمک به مدیریت درد و کاهش استرس انجام می‌شود.

درمان‌های جایگزین می‌توانند در بهبود درد سیاتیک بسیار موثر باشند. بطور مثال ماساژتراپی به بهبود اسپاسم عضلانی‌ای که اغلب همراه با سیاتیک رخ می‌دهد، کمک می‌کند.

درمان‌های پزشکی سیاتیک
فیزیوتراپی

پزشک در برخی موارد برای درمان سیاتیک، شما را به یک فیزیوتراپ ارجاع می دهد، تا با انجام برنامه کششی و هوازی متناسب با شرایطتان، عضلات کمر، شکم و پاهایتان تقویت شود.

هدف از فیزیوتراپی یافتن حرکات ورزشی است که با کاهش فشار روی عصب، درد سیاتیک را بهبود می دهد. بطورکلی، یک برنامه ورزشی مناسب معمولا شامل تمرینات کششی برای بهبود انعطاف پذیری عضلات و تمرینات هوازی مانند پیاده روی، شنا، ایروبیک در آب است.

تزریق ستون فقرات

گاهی پزشک با تزریق نوعی داروی ضد التهابی به کمر به کاهش درد و تورم در اطراف ریشه های عصبی آسیب دیده کمک می کند. تزریق معمولا باعث تسکین درد کوتاه مدت ( تا سه ماه) می شود و تحت بی حسی موضعی به عنوان یک درمان سر پایی انجام می گیرد.

توجه: ممکن است هنگام تزریق مقداری فشار یا سوزش احساس کنید. پیش از انجام تزریق، از پزشک خود در مورد تعداد تزریقات و خطرات تزریق بپرسید.

چه زمانی برای درمان سیاتیک به جراحی نیاز است؟

سیاتیک بیماری شایعی است که به دلایل گوناگونی نظیر افزایش سن، چاقی و غیره رخ می‌دهد. این بیماری اغلب در اثر تحریک، التهاب، فشار یا فشردگی عصبی در ناحیه کمر ایجاد می‌شود و با درد همراه است

. که شایعترین علت آن فتق یا لغزش دیسک است. مردم درد سیاتیک را به شکلهای گوناگون توصیف می کنند. برخی از افراد درد را تیز، یا همراه با تکانهای شدید توصیف می نمایند. عده ای دیگر درد را همچون سوزش، برق یا چاقو توصیف می کنند.

سوالات متداول

آیا وزن بارداری دلیل این است که بسیاری از زنان باردار دچار سیاتیک می شوند؟

با اینکه سیاتیک در دوران بارداری شایع است اما افزایش وزن دلیل اصلی سیاتیک در زنان باردار نیست. در واقع دلیل اصلی سیاتیک در زنان باردار، برخی از هورمونهای بارداریست که موجب شل شدن رباطهای زنان باردار می شود. در واقع از آنجایی که رباطها وظیفه کنار هم قرار دادن مهره ها، ثابت نگه داشتن ستون فقرات و محافظت از دیسکها را دارند. شل شدن رباط ها می تواند باعث بی ثباتی ستون فقرات و موجب لغزش دیسکها گردد. که این امر خود منجر به ایجاد فشار به اعصاب و درد سیاتیک می شود.
گاهی وضعیت قرارگیری جنین نیز در زنان باردار می تواند به عصب فشار وارد کرده و سیاتیک را ایجاد نماید.

تازه ترین مقالات زیبایی و سلامتی
کتب درسی آرایشگری
آشنایی با برندهای آرایشی